MİLLİ YEMİN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MİLLİ YEMİN

Siteye Giris Icin Lutfen Foruma Tiklayin

 
AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Uzay Çalışmaları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Beyrut
Başkan
Başkan
Beyrut


Mesaj Sayısı : 51
Kayıt tarihi : 20/03/08
Yaş : 36
Nerden : Bursa

Uzay Çalışmaları Empty
MesajKonu: Uzay Çalışmaları   Uzay Çalışmaları Icon_minitimePerş. Mart 20, 2008 4:43 pm

Uzay ameleleri' harıl harıl çalışıyor. 53 milyar dolarlık 'en pahalı inşaat' tepemizde yapılıyor. İlk uzaylımız orada doğacak. İşte o müthiş çalışma.
Bizler günlük hayatla meşgul olurken tepemizde, yeryüzünden 350 kilometre yukarıda, müthiş bir inşaat çalışması sürüyor. İnsanoğlunun uzayda ilk yuvası neredeyse tamamlanıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) harıl harıl inşaat var. Şimdilik yarısından fazlası tamamlanmış durumda. 2010'da ise son noktanın konulması amaçlanıyor.

Bu amaçla astronot ve kozmontlar uzayda amele gibi çalışıyor. Risk büyük. En ufak hata kabul edilmiyor. Onlar uzayda takla atarken, UUİ'ye katlıda bulunan ABD, Rusya, Japonya, Kanada ve 11 Avrupa ülkesi de maliyeti karşılamak için bütçe oluşturuyor

En pahalı inşaatın toplam maliyetinin 53 milyar dolar olması bekleniyor.

İlk 'uzay bebeği' için hazırlık var

Uzay İstasyonu birçok bilimsel araştırmanın merkanı oldu. Ancak pek yakında çok daha büyük bir adımın atılması bekleniyor: Uzayda ilk bebek. UUİ'de bir bebeğin doğumu planlanıyor. 14 yıldır ABD'deki Merkezi Havacılık Hastanesinde çalışan Prof. Rostislav Beleda, bir kadının uzayda hamile kalabileceğini ve bebeğini UUİ''de doğurabileceğini geçen hafta açıkladı. Böylelikle ilk "uzaylı" bebeğimiz de olmuş olacak.
Doğum yeri: Uzay olarak geçecek.

İşte rakamlarla UUİ:

1998'de montajı başladı. 2010'da tamamlanması planlandı. 2 Kasım 2000'de ilk kez insan ayağı UUI'ye bastı. 6 kişi UUİ'de rahatlıkla yaşayabilecek. Tamamlandığında 1000 metreküp kapasitesi olacak. Şimdiye kadar 15 ülkenin astronotları UUİ'de bulundu. 350-460 km. yukseklikte seyrediyor. Çok açık havalarda açık gözle görülebiliyor. Saatte 27 bin 700 km. hızı var. Dünya etrafında 24 saatte 15.77 tur atıyor. Modülleri: Zarya, Unity, Zvezda, Destiny, Quest, Pirs, Harmony, Columbus, Experiment Logistic Module (ELM), Japon Modülü, Çok Amaçlı Laboratuvar Modülü, kenetlenme Modülü, Node 3, Cupola. UUİ'de resmi dil: İngilizce.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://milliyemin.yetkin-forum.com
 
Uzay Çalışmaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MİLLİ YEMİN :: Kültürel :: Bilim-Teknoloji-
Buraya geçin: